M-omentum

M-omentum ile Avrupa Maceranız Başlasın!

Yunanistan - Altın Vize Programı

Yunanistan'da Oturum İzni ‘‘Altın Vize Programı’’

Güney Avrupa'da, İyonya, Akdeniz ve Ege Denizlerinin sınırında, ünlü ve muhteşem Yunanistan ülkesi yatıyor. Kuzeyde köknar ve çam ormanları, güneyde meşe, zeytin ve selvi ağaçlarıyla dolu muhteşem dağlar ve vadiler vardır. Yunanistan'ı çevreleyen ve bol miktarda, çoğu ıssız olan yaklaşık 6000 büyüleyici ada vardır. Kartpostallara layık manzaralara sahip birçok inanılmaz plaj ve kıyı kenti var. Güzel manzara, çoğu Güney bölgesinde daha sıcak sıcaklıklar gören ılıman bir Akdeniz iklimi ile süslenmiştir. Yunanistan, geniş ülkeyi tam olarak deneyimlemenizi sağlayan mükemmel altyapı ve birçok farklı ulaşım modu ile oldukça gelişmiştir. Kesinlikle tarihle iç içedir, Yunanistan, ziyaretçilerin hem gözleri hem de zihinleri için bir şölen sunan, sağlam bir antik soydan gelen birçok harabeye ve alana sahiptir. Sanat ve kültür, sıcak misafirperver Yunanlılardan sağlıklı ve lezzetli mutfağa kadar hayatın her alanına dokunan dünyaca ünlüdür. Heyecan verici ve hareketli metropollerden huzurlu, nostaljik sığınaklara kadar, Yunanistan tek bir sınır içinde bir deneyimler dünyası sunuyor.

Yunanistan, parlamenter temsili demokrasiye sahip Avrupa Birliği ve Schengen Devletlerinin bir üyesidir. Yunanca resmi dildir ve İngilizce, Almanca, Fransızca ve İtalyanca konuşulan en yaygın diğer dillerdir. Genel vergi kurallarının çoğu toplu olarak Avrupa Birliği tarafından belirlenirken, Yunanistan gıda ve ilaç (%13) ve turizm tesisleri (%6,5) için indirimli oranlarla %24'lük bir standart olan KDV'yi belirlemektedir. Kişisel gelir üzerinden artan oranlı vergiler vardır, ancak mukimler için yabancı gelir üzerinden vergi yoktur. Golden Visa Programı ile tüm Schengen ülkelerine erişim sağlayan anında daimi ikamet izni alınabilir. Momentum profesyonelleri, daimi ikametinizi 3 aydan daha kısa sürede yönetebilir.

%29,00

Yerleşik olmayanlar için

%15

Yerleşik olmayanlar için

%15

Yerleşik olmayanlar için

%20

%29

%22'den %45'e kademeli

%3

Gayrimenkulün vergi değeri üzerinden %1'den %10'a kadar.

%24

(belirli mal ve hizmetler için %13 veya %6)

Yunanistan Oturma ve Çalışma İzni

01

Yunanistan, anında daimi ikamet izni veren tek AB üye devletidir.

02

Daimi ikamet, yatırım devam ettirilirse her beş yılda bir yenilenebilir.

03

Başvurana, 21 yaşına kadar çocuklarına, eşine ve ebeveynlerine verilen Tam Oturma İzni

04

Tüm Schengen ülkelerine vizesiz seyahat

05

Mevcut birçok seçenek ile nispeten hızlı bir başvuru süreci

06

Çifte Vatandaşlıkta kısıtlama yok

07

Minimum mevcudiyet gerekli değildir

Nasıl Yerleşik Olunur?

Yunanistan'da önemli bir parasal yatırım yapmak, başvuranların daimi ikamet için başvuru sürecini başlatmasına olanak tanır. Gayrimenkuller, minimum yatırıma eşit olacak ve diğer alıcıları içerecek şekilde birleştirilebilir. Satın alınan mülk veya yatırım için bir makbuz güvence altına alındıktan sonra, başvuru sahipleri daha sonra Yunanistan Göçmenlik Departmanına ikamet başvurusunda bulunabilirler.


Şu anda, birkaç yatırım seçeneği mevcuttur:

* Minimum 250.000 EUR konut veya ticari gayrimenkul yatırımı
* Bir otel veya turistik konutta minimum 250.000EUR 10 yıllık devre mülk yatırımı
* Yenileme ile en az bir yıl boyunca bir Yunan banka hesabına en az 400.000EUR depozito
* Bir Yunan şirketine en az 400.000EUR yatırım, en az 3 yıllık devlet tahvili veya bir Yunan gayrimenkul yatırım şirketinin tahvilleri veya hisseleri
* Devlet tahvili veya şirket tahvili alım satımına en az 800.000 EUR yatırım.


Güncel ücretler aşağıdaki gibidir:

Devlet, durum tespiti ve Yerleşik Kart ücretleri, satın alınan yatırımın toplam fiyatının %8'i olarak ayarlanır. Gayrimenkul alımlarında %3,09 emlak vergisi ve değişken kapanış maliyetleri uygulanacaktır.

Vatandaşlık Nedir?

Vatandaşlık bir devletin üyesi olmaktır. Bir bireyle, bir devlet arasında karşılıklı hak ve yükümlülüklere dayanan hukuki ilişkidir.

Vatandaşlığın kazanılması, doğum yerine, anne veya babanın tek tek veya birlikte tabiyetine veya daha değişik düzenlemelere bağlı olarak gerçekleşebilir.

Bir ülkenin vatandaşlığına sahip olduğunuzda, ülkeniz için, 18 yaşına bastığınızda oy kullanabilirsiniz.

Ülkeler başka ülke vatandaşlarına kolay kolay vatandaşlık hakkı vermezler. Piyasadaki programlar genel olarak ya oturma iznidir, geçici oturma iznidir, ya da belirli zaman sonra kalıcıya dönebilecek bir oturma iznidir.

Yasal Yükümlülükler

- Başvuru sahipleri 18 yaşında veya daha büyük olmalı ve Yunan sağlık sigortasına sahip olmalıdır.
- Başvuru sahipleri bir ceza mahkemesi davasıyla uğraşmamalı veya bir güvenlik veya itibar riski olarak tanımlanmamalıdır.

Oturma İzni Nedir?

Bir ülkenin oturma iznine sahip olmak demek, o ülke sınırları içerisinde süresiz yaşayabilmek anlamına gelmektedir. Oturma izni ve vatandaşlık farklı terimlerdir. Oturma izni aldığınızda o ülke için oy kullanamazsınız, ikamet edebilirsiniz.

Yunanistan’da şirket kurduğunuzda oturma ve çalışma izni alabilirsiniz. Ancak 10 yıl boyunca Yunanistan’da yaşama sürecinden sonra vatandaşlık için başvurabilir duruma gelirsiniz.

Whatsapp Mesaj Gönder